Mrsić poslao otvoreno pismo vrhu SDP-a

Zagreb, 4.6.2017 - Praćenje rezultata drugog kruga lokalnih izbora u stožeru kandidatkinje za gradonačelnicu Grada Zagreba Anke Mrak Taritaš. Na slici Mirando Mrsić.
Foto Hina Dario GRZELJ/ dag

hina

Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić poslao je u utorak otvoreno pismo vrhu stranke, kojeg poziva da donese odluke o novom početku za stranku, jer je, navodi, SDP ideološki izgubljen.Saborski zastupnik SDP-a Mirando Mrsić poslao je u utorak otvoreno pismo vrhu stranke, kojeg poziva da donese odluke o novom početku za stranku, jer je, navodi, SDP ideološki izgubljen.

Otvoreno pismo, koeg je Mrsić objavio na svom Facebook profilu, prenoesimo Vam u cijelosti:

“Drage članice i članovi SDP-a,

iza nas je turbulentna i po SDP teška 2017. godina. Iza nas je godina u kojoj je SDP ostvario izrazito nizak rejting u javnosti, što nam svima treba biti poticaj na uzbunu i djelovanje, ali ovaj puta u cilju opstanka SDP-a.

Da bi krenuli putem očuvanja i oporavka SDP-a, smatram da je nužno identificirati uzroke SDP-ovog niskog rejtinga i sukladno tome definirati mjere koje moramo provesti kako bi u ovoj godini SDP vratio svoje mjesto koje mu pripada u političkom spektru.

Iz navedenog razloga smatram da ne smijemo više gubiti niti sekunde i da u prvim danima 2018. godine vodstvo SDP-a MORA raspraviti, definirati i javno obrazložiti uzroke lošeg stanja u SDP-u, te sukladno tome donijeti odluke, koje će za posljedicu imati novi početak SDP-a koji će nam omogućiti i bolji položaj SDP u političkom prostoru Hrvatske.

Javni istupi nekih naših kolega posljednjih dana u kojima iznose svoja razmišljanja o problemima SDP-a i njegovoj budućnosti potvrđuju da se poimanje socijaldemokracije i politika kojima bi se SDP trebao baviti unutar SDP-a među nama itekako razlikuje. Upravo navedena činjenica potvrđuje koliko je SDP ideološki izgubljen u današnjim društvenim i gospodarskim okolnostima.

Postalo je očito da nas u SDP ne vode isti ideali, da nemamo svi istu viziju SDP-a i da nismo svi u SDP-u jednako snažno predani rješavanju ključnih problema naših građana.

Upravo iz navedenoga razloga smatram da je Nova godina pravo vrijeme za novi početak SDP-a i novo razdoblje u djelovanju SDP-a. Stoga pozivam sve članove i članice SDP-a da se aktivno uključe u raspravu i donošenje odluka o novom SDP-u, koje će definirati njegovu političku budućnost.

Smatram da vodstvo SDP-a da do kraja mjeseca donese odluke koje će za posljedicu imati:

1. demokratizaciju unutarnjeg ustrojstva SDP-a i njegovog djelovanja

2. definiranje temeljnih društvenih vrijednosti koje će biti osnova politika SDP-a u novim društvenim i gospodarskim okolnostima,

3. definiranje temeljnih politika koje će SDP zastupati u predstojećem razdoblju.

Ako se ubrzo ne donesu ove ključne odluke, uvjeren sam da ćemo negativnim trendovima iz prošle godine svjedočiti i u ovoj godini, koje će za posljedicu imati nestanak SDP-a, kao relevantnog političkog faktora i jedine alternative HDZ-u.

To dugujemo svim našim građanima koji još uvijek u nas nisu izgubili povjerenje, ali i našim naraštajima koji žele živjeti u slobodnoj i prosperitetnoj Hrvatskoj”, napisao je Mirando Mrsić.