Mrsić: “Plenković se kocka sa životima građana, njihovim radnim mjestima i gospodarstvom”

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić u četvrtak je u priopćenju komentirao nove mjere koje je na konferenciji za novinare predstavio premijer Andrej Plenković. “On je izgubio doticaj s realnošću, živi u svom političkom balonu, a građani mu više ne vjeruju što je najveći rizik korona krize”, poručio je Mrsić.

“Današnje predstavljanje novih mjera još jednom pokazuje pravo Plenkovićevo lice i očitu nestručnost da se učinkovito uhvati u koštac s korona krizom. Ovaj val epidemioloških mjera neće riješiti zdravstvenu krizu, a gospodarstvo je gurnuto u provaliju”, istaknuo je predsjednik Demokrata.

Smatra da će ove mjere generirati pobunu građana na svim razinama jer se, između ostaloga zatvaraju kafići i restorani, a Crkva ostaje otvorena. Plenkovićeva pristranost u ovom slučaju je očita jer nema hrabrosti uvesti konkretnije epidemiološke mjere, jednake za sve.

“Plenković nas je gurnuo u puno ratno stanje s neprijateljem korona virusom, a da tog još nije svjestan. Narušio je nacionalnu stabilnost, slijepo slijedeći svoje političke ambicije. Mjere ne prate kvalitetno očuvanje radnih mjesta i opstanak gospodarstvenika, a kamoli da štite zdravlje i živote građana”, naglasio je Mrsić i dodao da građani više ne vjeruju u Plenkovićevu iskrenost jer relativizira stanje, stvara dodatnu psihozu skrivajući stvarno zdravstveno stanje nacije i proračuna te kontinuirano uvodi dvostruke mjere radi ostvarenja svojih partikularnih političkih ciljeva.

Mrsić je rekao da je potrebno zatvoriti sva događanja, misna slavlja i shopping centre, uvesti online nastavu od 5 razreda osnovne škole te osigurati nove mjere za podršku očuvanja radnih mjesta i opstanka gospodarstvenika jer korona kriza sada bukti više od devet mjeseci, a izgledno je da trajati i više od godinu dana. Cjepivo će, kada dođe, tijekom prvog kvartala 2021. godine ublažiti korona pandemiju, ali postoji rizik da istu neće učinkovito suzbiti, o čemu ne postoji strategija Vlade RH što će činiti i nakon cijepljenja. Ono što je potrebno proaktivnija borba protiv korona pandemije, a dosadašnja praksa pokazuje da je reaktivnost jedina taktika Plenkovića i njegovih članova nacionalnog Stožera civilne zaštite. Nažalost, očito je da Plenković kalkulira broj preminulih i utjecaja na mirovinski sustav te uspoređuje s brojem demografskog odljeva stanovnika u inozemstvo.

“Plenković se kocka sa životima građana, njihovim radnim mjestima i gospodarstvom. Ovime nas vraća na prvi korak u borbi s korona virusom prije prvog lockdowna, a kuća gori o čemu najbolje svjedoče radnici, gospodarstvenici, obitelji preminulih i medicinsko osoblje”, zaključio je Mrsić.

Komentiraj