MRSIĆ ODGOVORIO MINISTARSTVU “Što Vlada i Medved skrivaju?”

Predsjednik Demokrata Mirando Mrsić reagirao je u srijedu na prozivke iz Ministarstva hrvatskih branitelja, upitavši što Vlada i ministar Tomo Medved skrivaju kada zbog njegovih izjava o razdvajanju radničkih i braniteljskih mirovina prijete kaznenim progonom.

Ministarstvo hrvatskih branitelja Mrsića je u oštrom priopćenju optužilo, uz ostalo, da je kao ministar rada i mirovinskog sustava u Vladi Zorana Milanovića razdvajanjem radničkih i braniteljskih mirovina izazvao “nesigurnost kod ove ranjive populacije (branitelja) i nastavak izazivanja kaosa”.

Mrsić je na optužbe odgovorio preko twittera, prozvavši Medveda da je bio dio povjerenstva koje je 2013. godine razdvajalo mirovine, pri čemu se, kaže Mrsić, mogao uvjeriti da niti jedan branitelj u tom postupku nije oštećen, ali je omogućena transparentnost sustava.

“Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?”, pita Mrsić na twitteru.

Mrsić je u utorak na konferenciji za novinare ustvrdio da aktualna Vlada braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove i time ugrožava mirovinski sustav te se založio za razdvajanje radničkih i braniteljskih mirovina.

Ministarstvo je u podužem priopćenju također ustvrdilo da “uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije, koje izvodi gospodin Mrsić, opasan je i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu”.

Na prijetnje Mrsiću kaznenim progonom reagirao je HSS koji potpuno podržava Mrsića u izjavama da braniteljske mirovine ugrožavaju mirovinski fond.

HSS u priopćenju ističe kako “kaznenom progonu ne podliježe Mirando Mrsić nego cijeli HDZ, i to zbog otvorene političke korupcije i zbog otvorenih prijetnji umirovljenicima da će imati manje mirovine ako daju glas za sindikalnu inicijativu ’67 je previše'”.

“Naravno, ne smatramo da sve braniteljske mirovine ugrožavaju mirovinski fond. Svi oni koji se ne mogu brinuti o sebi, prije svega tu mislimo i na invalide Domovinskog rata, među kojima su i brojni članovi HSS-a, zaslužuju maksimalnu pomoć države. Ali svi oni koji su radno sposobni trebaju raditi – kako bi rasteretili fond i kako bi se osjećali korisnima”, poručuju iz HSS-a.

HSS ističe kako je Hrvatska “jedina država na svijetu koja četvrt stoljeća nakon rata iz dana u dana ima sve više branitelja, a sve zbog toga kako bi HDZ ‘podebljao’ svoju glasačku mašineriju”.

MINISTARSTVO “Mrsićevo uznemiravanje protuzakonit presedan”

MRSIĆ “HDZ-ova vlada braniteljskim mirovinama kupuje glasove”

Komentiraj