MRŠIĆ OBJAVIO POPIS: U reprezentaciju se vraćaju Roko-Leni Ukić i Kruno Simon

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić objavio je u srijedu popis kandidata za prve dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2021. godine.

Hrvatska će u prvoj utakmici 21. veljače ugostiti Švedsku u Zagrebu, a 24. veljače će gostovati u Nizozemskoj. Naši reprezentativci okupljaju se 16. veljače.

Najveća iznenađenja na popisu Mršića su Roko-Leni Ukić i Kruno Simon, koji se vraćaju u reprezentaciju. “Savez je poslao poruku Anadolu Efesu, ja sam razgovarao sa Simonom i on ima želju da igra. Ostaju sad detalji, ako bude zdrav, dolazi. S njima želimo podignuti kvalitetu na višu razinu u odnosu na selekciju koja je odradila pripremne turnire. Svi koji su gledali te turnire bili su zadovoljni prije svega kemijom. Želimo zadržati tu kemiju, a i iskusniji igrači su u dobroj formi”, rekao je Mršić.

Nekadašnji kapetan Ukić, rekorder po broju nastupa, od reprezentacije se oprostio 2017. godine, nakon neuspješnih kvalifikacija za SP, dok je Simon otišao godinu dana kasnije.

Na popisu od 16 kandidata se nalaze Roko-Leni Ukić (Antibes), Roko Rogić (Nymburk), Krešimir Radovčić (Helios), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Mateo Drežnjak (Široki), Toni Perković (Split), Marko Ramljak (Cibona), Pavle Marčinković (Split), Filip Krušlin (Cedevita), Toni Nakić (Šibenka), Željko Šakić (Lietkabelis), Roko Prkačin (Cibona), Hrvoje Perić (Trieste), Miro Bilan (Dinamo Sassari), Darko Planinić (Cluj Napoca) i Marin Marić (Okapi Aalstar).

Komentiraj