Mrsić o paketu mjera o antikorupciji: “Korupcijski facelifting u režiji HDZ-a”

 

Stranka Demokrati u utorak je u priopćenju poručila da je zakonski paket mjera o antikorupciji u režiji HDZ-a ‘čisti korupcijski facelifting’.

“Korupcija je igra koju u Hrvatskoj najbolje igra HDZ. I to se potvrđuje iz epizode u epizodu. To svjedočimo i u aferi Janaf. Samo je pitanje koliko visoko će ovaj put dosegnuti”, kazao je predsjednik Demokrata Mirando Mrsić.

Dodao je da su afere Janaf i Rimac potvrdile sistemsku korupcijsku spregu za koju zakonski facelifting kojeg režira HDZ nije rješenje, posebno dok drže većinu u Saboru.

Naglasio je kako postoji opravdana sumnja utjecaja i na procese koje provode mjerodavne institucije jer je uhićenje aktera afere Janaf moglo biti provedeno i tijekom prošlogodišnje predsjedničke kampanje. To bi značajno promijenilo političku strukturu u Hrvatskoj.

“Nažalost, još ne možemo očekivati cjepivo protiv korupcije u Hrvatskoj, osim facelifting akcija. Daleko smo od glave hobotnice jer će se afere zaustaviti na janjcima koji su predani na klanje, a pravni postupci će se odužiti”, zaključio je Mrsić.

Komentiraj