Mrak-Taritaš: “Vidjet ćemo želi li HDZ Bandića ili Vanđelića na vlasti u Zagrebu”

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika GLAS-a i HSU-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Anka Mrak-Taritaš u utorak je za moguću kandidaturu Vanđelića za gradonačelnika Zagreba rekla da ćemo “vidjeti je li HDZ odlučio podržati Bandića ili su odlučili da je njegovoj vladavini dosta”.

“Vidjet ćemo što je HDZ odlučio – je li odlučio ponovno u principu onako potajno podržati Bandića budući da mu je ta opcija puno sigurnija od bilo kojeg kandidata jer Bandić ispunjava želje, HDZ ne mora ni pomisliti što želi, a Bandić će to već ispuniti. Ili su ipak odlučili ovaj put reći da je vladavini Bandića, uz njihovu podršku, dosta. Ali, vidjet ćemo”, izjavila je Mrak-Taritaš novinarima na Zagrebačkom velesajmu gdje se održava sjednica Gradske skupštine.

“Bojim se da tu baš ne vidimo nekakve rezultate”, rekla je Mrak-Taritaš na pitanje što je Vanđelić koji je privremeni ravnatelj Fonda za obnovu napravio za obnovu Zagreba.

Kaže kako nema “ni sekundu razumijevanja” za to da još nije počela obnova zgrada javne namjene.

“Mogli su se raspisati natječaji jer mi imamo 18 mjeseci da iskoristimo sredstva koja su uplaćena na račun Republike Hrvatske. Dakle, to je nedopustivo”, rekla je Mrak-Taritaš.

Tvrdi i da su ‘procedure komplicirane i teške’ te kako se sada rade letci koji će se dijeliti građanima na području Banovine, gdje će se njih educirati kako da podnesu zahtjeve za obnovom.

“Zakon o obnovi šarena laža”

Mrak Taritaš kaže da je ‘cijela priča’ Zakona o obnovi jedna velika šarena laža.

“Umjesto da ga napraviš brzo, jednostavno, ti si ga napravio komplicirano”, dodala je.

Novinare je zanimalo i hoće li se ona ponovno kandidirati za gradonačelnicu Zagreba, na što je odgovorila da “nikad ne možete dva puta stati u istu rijeku”.

“Ono što je bilo 2017. i ono što je 2021. je apsolutno različito. Ja još uvijek neću izrijekom reći ‘ne’ jer i sami vidite da se tu različite stvari događaju. Ali ono što sam ja apsolutno bila sigurna, to je da je kompletna politička scena u Zagrebu, od centra prema lijevo, trebala i mogla stati iza jednog kandidata; a taj kandidat je evidentno zaključio kako je bolje ići drugačije, i tu će na žalost biti dosta kandidata i tu će biti borba za drugi krug”, rekla je Mrak-Taritaš.

Kaže da je pitanje tko će ući u drugi krug i kako će se to sve poslagivati.

Istaknula je i da je oporba u Gradskoj skupštini odlično radila, imali su zajedničke prijedloge i pokazali su da ovaj grad ima mogućnost da se s njim upravlja i nekako drugačije te da ne želi da na izborima “to sve zajedno propadne i ode niz vjetar”.

Na pitanje misli li da je kandidat za gradonačelnika Zagreba, Tomislav Tomašević, pogriješio što nije iza sebe okupio veću koaliciju, Mrak-Taritaš je rekla da svatko treba imati odgovornost za svoje odluke.

Komentiraj