Predsjednica i saborska zastupnica Građansko-liberalnog saveza (GLAS) Anka Mrak-Taritaš u petak je u Kraljevici na osnivačkoj skupštini prve stranačke podružnice ustvrdila da GLAS-u treba dati priliku jer stranci neće biti lako, ali je i dodala da, iako počinju formalno, u suštini nisu na početku budući da su članovi GLAS-a uglavnom već politički iskusni.

U GLAS-u smo odgovorni, dosljedni, jasno i nedvojbeno govorimo o svim temama, a pokazali smo što znači dosljednost u politici, rekla je Mrak-Taritaš.

Naglasila je da se unutar stranke svi mogu pogledati u oči, što nije slučaj s nekima od njezinih kolega koji, kako je rekla, spuštaju pogled ili prelaze na drugu stranu ulice kad je sretnu.

“Mi vjerujemo da Hrvatska može biti bolja. Sad ne ide u dobrom smjeru, premijer se ne vidi sa svojim ministrima i ne zna što se događa”, kazala je te navela primjer oko pravilnika u poljoprivredi zbog čega se “digla halabuka”, a za kojeg nitko i ne zna kad je donijet. Uz to, premijer ne razgovara s ministricom zaduženom za izuzetno važnu reformu obrazovanja, dodala je.

Kritizirala je i pokušaj uvođenja poreza na nekretnine rekavši da je to bila ishitrena odluka bez pripreme te je dovela do toga da je premijer mora povlačiti. “Apsolutno je nejasna porezna politika i dovodi do zbunjenosti”, istaknula je Mrak-Taritaš.

Saborska zastupnica GLAS-a Nada Turina-Đurić ocijenila je da je u Hrvatskoj zapostavljena mlađa populacija, odnosno oni koji žele bolju budućnost i dugoročno je mogu donijeti zemlji. Izvješće američkog State Departmenta ocijenila je znakovitim upozorenjem da Hrvatska više ne može dalje u pravcu u kojem se pojavljuju znakovi povijesnog revizionizma.

Za predsjednicu kraljevičke podružnice GLAS-a, koja broji dvadesetak članova, izabrana je Larisa Juretić, kraljevička gradska vijećnica GLAS-a.

Komentiraj