MRAK-TARITAŠ: “S Možemo da, s HNS-om ne”

Poslije izbora s Možemo da, s HNS-om ne, smisao je poruke koju je večeras odaslala čelnica GLAS-a i članica Restart koalicije te bivša političarka HNS-a Anka Mrak Taritaš u intervjuu Novoj TV.

S ljevicom, kazala je o koaliciji Možemo, “odlično surađujemo u Gradskoj skupštini gdje smo zajedno oporba. Mislim da mogu biti dobri partneri i nakon izbora”.

Svjesna je da je Možemo “od centra lijevo”, i da ne žele u vladu, ali su spremni poduprijeti manjinsku Vladu lijevog cetra. “Tu je potencijal za razgovor i za dogovor. Idemo istim smjerom”, kazala je Mrak-Taritaš.

S njezinom bivšom strankom, HNS-om, stvari stoje drukčije. “Pokazali su pravo lice. Sad su rekli da mogu sa svima. Mislim da njima nisu izgledni mandati. Znate ono – tko vas prevari jednom, prevarit će vas i drugi, treći i četvrti put”, kazala je bivša ministrica prostornog uređenja. Jer, kaže, “Restart nema onih koji bi otišli na drugu stranu i pregovarali s HDZ-om”.

Izbore smatra “isforsiranima”, s obzirom na epidemiju. “Ja u kampanji volim osobni kontakt, volim kad nekog mogu pogledati u oči, kad mogu s ljudima razgovarati jer onda oni točno znaju. Ali pazim se cijelo vrijeme, naravno”.

Komentiraj