MRAK TARITAŠ “Predsjednica se odlučila udaljiti od Vlade jer Vlada nije popularna”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Saborska zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš komentirala je u ponedjeljak aktualna događanja za N1 televiziju. Komentirajući posljednje kritike predsjednice Kolinde Grabar Kitarović upućene Vladi, Mrak Taritaš kaže kako se predsjednica odlučila udaljiti od Vlade, jer Vlada nije popularna. Kritike Vladi GLAS-ova zastupnica naziva predizbornim potezom.

Kaže da je vidljivo da odnosi Pantovčaka i Banskih dvora nisu dobri. “Ti odnosi nisu dobri, a bili su vezani uz vanjsku politiku, što je nebično jer predsjednica i premijer dolaze iz istog tima, to nije dobro. Moraju sjesti i razgovarati. Svi znamo da tu ne vlada sloga, već samo jedna pristojnost”, kazala je Mrak Taritaš.

Naglašava i kako je kod demografije veliki problem što Hrvatska nema osmišlkjenu strategiju oporavka. “Uvijek dajem primjer skandinavskih zemlja, rezultat je bio vidljiv nakon 20 godna, mi imamo uvijek nešto na kratki dah. Trebalo bi napraviti strategiju, čak tražiti i konsenzus, jer je stanje alarmantno”, poručila je Mrak Taritaš.

Upitana kako do novca za te mjere, odgovorila je: “Jedan avion manje treba kupiti, vrlo jednostavno, ne otvarati nove vojarne jer smo prije 50 godina odustali od jednog takvog sustava…”.

Komentiraj