Damir Spehar/PIXSELL

MRAK TARITAŠ “Pravosuđe treba brzo djelovati”

Predsjednica stranke Glas i saborska zastupnica Anka Mrak Taritaš u čevrtak je komentirala izručenje Ivice Todorića.

“Izručenje je dobro odrađeno, no sada moramo vidjeti što će biti dalje. Crne bilježnice nema, no u Todorićevoj glavi postoji zapis što se točno i kako događalo. Svima nam je jasno da je Agrokor nastao u sprezi s državom i da je u pitanju ortački kapitalizam. Neka Todorić kaže nešto više o tome kako je grupa Borg preuzela Agrokor”, rekla je Mrak Taritaš za N1 dodajući akko ne vjeruje da je u preuzimanju Agrokora bilo zavjere.

“Agrokor je nastao ortačkim kapitalizam, zadnjih godina Todorić se prezadužio, a potom Agrokor ‘poklonio’ Hrvatskoj. Lex Agrokor nije nastao slučajno i očekujem da će ovo suđenje rasvijetliti cijeli taj proces. Neka kaže tko je i kako sudjelovao u njemu i pod kakvim uvjetima”, rekla je čelnica Glasa.

Poručuje kako iskustvo govori da bi i ovaj proces mogao trajati i dvadeset godina. “U ovom slučaju pravosuđe treba brzo djelovati. Izručenje je bilo korektno i napravljeno kako spada. Sve zemlje Europske unije brinu se oko brexita, no bojim se da će Hrvatska od brexita dobiti samo izručenje Ivice Todorića”, zaključila je Mrak Taritaš.

Komentiraj