MRAK TARITAŠ “Pauletić je uteg, ne osjećam se dobro kao građanka ove države”

Patrik Macek/PIXSELL

Bivša ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš gostovala je večeras u emisiji ‘Pressing’ N1 televizije, gdje je komentirala aktualnosti u Hrvatskoj. Poručila je kako se boji da reforme iz ovog proračuna nećemo vidjeti. “Dobili smo najavu i okvire. Nismo dobili konkretne brojke”, kazala je.

Komentirala je i današnje imenovanje Roberta Pauletića kao zamjenika ministra turizma. “Meni to izgleda kao da radite na timu koji trebaju plivati 50 metara kraul, ali da im zavežete utege i oni trebaju plivati. Sad odjednom stavite ministru turizma zamjenika jednoga takvog čovjeka koji je imao takve izjave. Možda je poluinformacija, ali ono što sam ja imala prilike pročitati jest da je on otišao živjeti u Šibenik, kad se promijenila vlast u Splitu. Nisam sigurna u točnost informacije, ali mislim da sam tako čula. I sad taj čovjek treba biti pomoćnik ministra turizma. Ja se ne osjećam dobro kao građanka ove države”, objasnila je.

Na pitanje trebaju li Hrvatskoj srpski turisti, Mrak Taritaš kaže kako nam trebaju svi turisti. “Svi turisti nama donose novac, ne trebamo birati. Mi se možemo dičiti svojom ljepotom, na slici Europe i svijeta, i loše je da nas se povezuje s ovakvim stvarima. Neobično se biraju ovi pomoćnici”, dodaje.

Slogan ‘Croatia will waste your time’ na društvenim mrežama Hrvatske turističe zajednice nazvala je humorom. “Ja volim baratati humorom i ja bih to uvijek pretvorila u humor. Dobro je to iskarikirati i od toga napraviti šalu. Svima se potkrade greška, ali od nje treba onda uzeti šalu i iskoristiti je u svoju korist”, kaže.

Poručila je kako je podrška novoj vladi sve manja i manje kako vrijeme ide. “Evidentno je da će odluke ići sporo i da se neće provesti reforme. Ja da sam tako žarko htjela doći na vlast, htjela bih što brže napraviti sve, pokazala bih da sam odlučna, spremna nešto novo napraviti za građane”, kaže Mrak Taritaš dodajući da ima osjećaj da sve ide sporo i da ne vidi svjetlo, smjer ni cilj – samo tapkanje i priče.

Na pitanje ima li podršku za izbore u Zagrebu, Mrak Taritaš kaže kako ima podršku stranke i predsjednice Vesne Pusić. “Moj tim očekuje da će se ove godine pozicionirati na političkoj sceni grada Zagreba s jasnim ciljevima i jasnim putem kojim idemo, tako da će na kraju godine biti jasno da tu postoji netko tko zna u kojem smjeru voditi Zagreb”, ističe.

Kazala je kako ne podržava ukidanje obveznog energetskog certificiranja, kako ne bi prihvatila ulogu ministrice u sadašnjoj Vladi. Istaknula je kako u vlastitom domu nije ugradila razdjelnike, te kako to ni ne bi učinila.

Komentiraj