MRAK TARITAŠ “Ovo glasanje je jasna poruka kuda Vlada vodi RH”

HINA/ Daniel KASAP

Predsjednica GLAS-a i saborska zastupnica Anka Mrak-Taritaš na konferenciji za medije u Saboru žestoko je prozvala Vladu, HDZ i zastupnike koji su Europskom parlamentu glasovali protiv rezolucije o Mađarskoj.

“Nitko nema pravo kockati se s budućnošću naše zemlje, a to se dogodilo kada su hrvatski zastupnici glasovali protiv izvješća Europskog parlamenta o Mađarskoj. To je pokazalo službeni stav HDZ-a i Vlade”, rekla je Mrak Taritaš i dodala da je Hrvatska okrenula leđa modernoj Europi i stala uz dikatora.

“Hrvatska je odlučila preuzeti mađarski i poljski scenarij, a za HDZ to znači srljanje u propast”, poručila je. “Ono što se naziva orbanizam upravo se događa i u Hrvatskoj. U Hrvatsku je to došlo s Karamarkom, a nakon njega to samo jača. Šlag na tortu dala je naša predsjednica jer je u intervjuu Kleine Zeitungu zvučala kao Orban”, rekla je.

Zaključila je kako je, ako je ikada i postojao, mit o europskom HDZ-u ‘trajno i bespovratno mrtav’. “Ovo glasanje je jasna poruka kuda Vlada i ovaj premijer vode Hrvatsku, a vode je u sitnu, malu i uskogrudnu zemlju, gdje više ne stanuju vrijednosti za koje smo se borili 20 godina”, rekla je predsjednica GLAS-a.

Komentiraj