Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš u ponedjeljak je, gostujući na N1 televiziji, gdje je komentirala aktualne političke događaje u Hrvatskoj.

U petak je održan atualno prijepodne u Saboru, a Mrak-Trataš kaže kako bi voljela da je bilo dinamičnije i s više energije i strasti. “Ali, bilo je zanimljivo. uli smo premijera koji je pokazao i rekao rečenicu ‘ja mogu sve što hoću’. Bez obzira što je to kasnije pojasnio, premijeri drugih država, primjerice Merkel, to nikada ne bi rekla, čak i da to misli”, rekla je Mrak-Traitaš.

Nedopustivim smatra činjenicu što je na aktualno prijepodne došao tako mali broj zastupnika. “Kada je ‘aktualac’ i početak saborskog zasjedanja, svi moraju biti tamo. Mi smo iz GLAS-a bili tamo. Oporba treba vikati da ne valja, a ako nema tko vikati – onda slika nije dobra”, objasnila je.

Osvrnula se i na prvih 100 dana HNS-a u koaliciji s HDZ-om. “Vidimo da je reforma obrazovanja nejasna priča, u 100 dana se nije napravilo apsolutno ništa, ali to je bilo očekivano. Ne vidim ništa dobro, vidim pet ruku u Saboru i da HNS sluša svog starijeg brata – HDZ”, rekla je Mrak-Taritaš.

Komentiraj