MRAK TARITAŠ: “Od trenutka inauguracije Kolinda Grabar-Kitarović nas sve sramoti”

Čelnica stranke GLAS, Anka Mrak Taritaš u srijedu je komentirala govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na obljetnici vojno-redarstvene akcije Oluja. Njezin je govor opisala kao potpuno promašen, s obzirom na to gdje je održan.

“Moram priznati da taj govor apsolutno nije trebao biti tema na mjestu na kojem je bio održan. Od trenutka inauguracije Kolinda Grabar-Kitarović nas sve sramoti”, rekla je Mrak Taritaš na današnjoj konferenciji za novinare.

Kazala je kako je gledala prijenos obilježavanja Oluje iz Knina, te kako joj je, dok je slušala govor predsjednice, bilo vrlo neugodno. “Spustila sam pogled i bila mi je želja da promijenim program na televiziji. Nisam ulazila u to u kakvom je stanju Kolinda bila, ali karakteristika je da su mjesto, vrijeme i kontekst vrlo neprimjereni. Bilo mi je čak neugodnije nego kada je u Moskvi ljubila sve koji su prošli ispred nje”, rekla je Mrak Taritaš.

Odluku o tome koga će GLAS podržati na predsjedničkim izborima stranka će donijeti na Nacionalnom vijeću, koje će se održati na jesen. “Podržat ćemo kandidata koji je od centra prema lijevo, liberalnih uvjerenja, onog koji će imati najviše šanse zaista pobijediti Grabar-Kitarović. Pa ne trebamo se svi mi sramiti i spuštati pogled kada ona bilo gdje izađe i strijepiti što će ovog puta reći”, kazala je.

Komentiraj