Sanjin Strukic/PIXSELL

Mrak Taritaš kaže da želi biti nositelj promjena u Zagrebu

Kandidatkinja Hrvatske narodne stranke (HNS) za gradonačelnicu Zagreba, Anka Mrak Taritaš izjavila je u subotu kako dvije trećine građana Zagreba želi promjene i da ona osobno  želi biti prvo lice promjene u Zagrebu.

Te promjene ne mogu se dogoditi preko noći, rekla je Mrak Taritaš na konferenciji za novinare u Tuheljskim Toplicama gdje se ovog vikenda vrh HNS-a nalazi na dvodnevnom stranačkom “teambuilidingu” na kojem je jedna od tema i skori lokalni izbori.

“U gradu Zagrebu idemo s predstavljanjem programa. Imamo deset programa i te programe ćemo predstaviti do travnja, a u travnju i svibnju čeka nas žestok posao”, rekla je HNS-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Mrak Taritaš.

Glede tema koje će građanima predstavi HNS podsjetila je da se već krenulo s predstavljanjem programa, kao što je pitanje otpada. Za idući tjedan najavila je – obrazovanje pa kultura, holding, promet, upravljanje imovinom, urbanizam i, kako je rekla, sve što ‘tišti građane u Zagrebu’

“U gradu Zagrebu sve je već spremno za muzej neispunjenih obećanja. Imamo tunel ispod Medvednice, to što ga ne vidite samo se vama čini, imamo i metro. Ono što mi obećavamo kad preuzmemo grad Zagreb da ćemo odgovorno raditi posao”, kazala je Mrak Taritaš.

Na novinarsko pitanje u kojim drugim gradovima, osim Zagreba, HNS ima ozbiljne planove na lokalnim izborima, predsjednik stranke Ivan Vrdoljak rekao je da u svim gradovima i županijama koje vode HNS-ovi ljudi, građani žive bolje. Kao primjer je naveo Varaždinsku i Međimursku županije, gdje je, kaže, nezaposlenost rekordno mala i gdje se vidi veći gospodarski napredak nego u ostatku Hrvatske, napomenuvši da to želi i u ostatku Hrvatske.

“Znači da idemo puno šire, s većim brojem kandidata na ovim lokalnim izborima. Jedan od fokusa je grad Zagreb, ali nije jedini. Imamo čitavu Hrvatsku i imat ćemo kandidate tamo gdje imamo čovjeka koji može prezentirati i politiku i rezultat te donijeti rezultat građanima”, kazao je Vrdoljak.

Na novinarske upite potvrdio je da Mrak Taritaš neće odustati od kandidature, ocijenivši da je ona najbolji kanidat i jedina koja može pobijediti Milana Bandića.

Komentiraj