Mrak Taritaš: “Gradonačelnik Bandić svoj nered rješava još gorim neredom”

 

U jeku parlamentarnih izbora 2016. gradonačelnik Bandić se  odlučio za mjeru “majka odgojiteljica”, ime mjere je 2018. promijenjeno u “roditelj odgojitelj”. Za tu je mjeru trebalo ispuniti dva uvjeta, da ostavite posao i da treće dijete ispišete iz vrtića. Gradski ured za demografiju predlaže izmjenu te odluke na način da se ona sada može koristiti  samo do osme godine djeteta, do sada je ta dobna granica bila 15 godina. Ta bi se odluka retroaktivno odnosila na sve obitelji koje već jesu, neke i tri godine, korisnici ove mjere.

“Pokazalo se da ta mjera građane Zagreba godišnje košta 400 milijuna kuna”, upozorila je danas predsjednica stranke  Glas i zastupnica u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Anka Mrak Taritaš.  

Jedna od mjera koju predlaže Glas bila bi i financijski poticaj za prvo, drugo, treće i svako sljedeće dijete, koje će vrijediti za sve obitelji u Zagrebu.

Nacional: S obzirom na to da je u Zagrebu više umrlih nego rođenih, ispada da ova mjera nije rezultirala nikakvim demografskim rastom?

Komentiraj