MRAK TARITAŠ: “Bandić građanima Zagreba krade grad”

Čelnica stranke Glas Anka Mrak Taritaš u utorak je u ‘Novom danu’ N1 televizije komentirala nova kreditna zaduženja Grada Zagreba, kao i situaciju u Amsterdamskoj koaliciji.

Mrak Taritaš je rekla kako je zastupnica u Gradskoj skupštini već dvije godine te da često ima osjećaj kao da se nalazi u filmu Beskonačni dan. “Tako gradonačelnik mrtav hladan zadužuje građane grada i mrtav hladan daje obećanja koja neće ispuniti poput čuvenog metroa ili tunela kroz Medvednici. Ali uvijek tu imaju koalicijskog partnera koji će ih podupirati. HDZ i Bandić su se voljeli godinama tajno, ali sad se vole javno”, kazala je Mrak Taritaš.

Dodala je kako je sve to u okvirima zakona. “Zagreb je vrlo specifičan, ima jedan moćni proračun. Odnos između HDZ-a i Bandića je sustav spojenih posuda. Bandić sigurnost daje Plenkoviću, a Plenković daje sigurnost Bandiću. Gospodin Bandić građanima Grada Zagreba krade grad. Grad ima neku povijest, strukturu i budućnost. On ulazi u ludost. Ima stav “mogu što hoću”, što nije dobro”, objasnila je.

Predsjednica Glasa zadovoljna je izbornim rezultatom na europarlamentarnim izborima. Mi smo zaista zadovoljni rezultatom, kad smo se sastajali mi smo očekivali jedan mandat i to smo dobili. Naravno da smo željeli više”, kazala je. Upitana o medijskim napisima da bi se sedmorka Amsterdamske koalicije mogla pretvoriti u šestorku, kazala je kako u Amsterdamskoj koaliciji ništa nije uklesano u kamenu.

Komentiraj