HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/

MRAK TARITAŠ ‘Ako s HDZ-om nisam išla u HNS-u, neću ni u GLAS-u’

Bivša HNS-ovka Anka Mrak Taritaš u nedjelju je gostovala u emisiji Točka na tjedan N1 televizije, gdje je komentirala novoosnovanu stranku GLAS.

“GLAS će vikati glasno, stranka će biti otvorena, temelji su multikulturalnost, otvorenost, uključivost i sekularnost. Otvoreni i uključivi prema svemu i dosljedno ćemo provoditi svoje politike”, rekla je Taritaš.

Dodala je i kako HNS ide svojim putem i da oni žele stranku koja će uključiti i mlade, te da žele vratiti jasnoću i dosljednost.

Na pitanje koji će biti prvi potez stranke GLAS odgovorila je: “Zalagat ćemo se za prava pojedinaca na izbor, da svi budemo jednaki i imamo jednake mogućnosti. Nakon izborne konvencije krećemo od jeseni raditi stranačku infrastrukturu koja je izuzetno važna. Želimo vratiti povjerenje u institucije, govorimo o borbi protiv korupcije, važno je da smo jasni u onome što jesmo”.

Mrak Taritaš smatra da nema opcije u kojoj GLAS surađuje s HNS-om te da je bivša stranka za nju mrtva od onog trenutka kada su odlučili surađivati s HDZ-om.

“S ovakvim HDZ-om nema mogućnosti suradnje. Ako nisam htjela s njima u HNS-u, onda neću ni s GLAS-om. Ne razmišljamo o koalicijama, trebamo se organizirati, jasno definirati svoje politike. Teško mi je kad čujem roditelje koji kažu da bi voljeli da njihova djeca odu iz Hrvatske, jer su ljudi izgubili povjerenje u institucije”, zaključila je bivša HNS-ovka.

Komentiraj