MOŽEMO ZAJEDNO Pjesma i akcija za pomoć afričkoj djeci

Udruga ‘Možemo zajedno’ i grupa Swingers u Zoološkom vrtu grada Zagreba su predstavili video spot za pjesmu ‘Ti pruži ljubav, ti traži ljubav’.

Dio je to projekta kojim se afričkoj djeci osigurava liječenje od malarije i školski pribor.

U akciju se mogu uključiti posjetitelji zagrebačkog Zoološkog vrta.

“Zoološki vrt grada Zagreba podržava velik broj projekata namijenjenih dobrobiti ljudi i životinja. Zato nam je izuzetno drago da smo se mogli uključiti u akciju ‘Afrika – Možemo zajedno’. Nadamo se da će napore Dejana Nemčića prepoznati što veći broj ljudi, uključujući i naše posjetitelje“, rekao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

“Djeca diljem Hrvatske znaju da s jednom kovanicom, ‘medom’, mogu učiniti mnogo. U Africi svake četiri sekunde od malarije umre jedno dijete. Lijekom afričkom djetetu spašavamo život, a školskim mu priborom omogućujemo budućnost. Afrička djeca obožavaju školu i znaju da bez školovanja nemaju perspektivu”, objasnio je Dejan Nemčić, koji ljeta provodi podučavajući djecu u najsiromašnijim dijelovima Afrike i koji je nedavno zbog svojeg humanitarnog rada dobio nagradu Ponos Hrvatske,

“S Dejanom me povezala sestra koja s njim radi u školi u Botincu. Oduševila me količina njegove pozitivne energije, strasti, predanosti i ljubavi prema svemu što radi, a kako i mene u mojem poslu vodi strast, brzo smo započeli suradnju. Razmišljajući o tome koja bi pjesma odgovarala ideji, sjetio sam se velikog hita iz šezdesetih ‘The Lion Sleeps Tonight’ koja je izvorno afrička narodna pjesma. Tako su spojene dvije ljubavi – Dejanova prema Africi i moja prema pedesetim i šezdesetim godinama prošlog stoljeća”, objasnio je Robert Mareković, vođa grupe Swingers.

Komentiraj