Možemo!: “HRT sudjeluje u modelu kojim se javnim novcem plaćaju fingirane reportaže za javni servis”

Gradonačelnica Pazina Suzana Jašić iz stranke Možemo! prijavila je Hrvatsku radioteleviziju zbog kršenja Zakona o medijima i Zakona o HRT-u nakon što je dobila ponudu propagandne tvrtke za oglašavanje Grada Pazina na HRT-u, javnom servisu, objavili su iz Možemo! na društvenoj mreži Facebook u subotu.

U objavi s naslovom ‘HRT sudjeluje u modelu kojim se javnim novcem plaćaju fingirane reportaže’ ističu da je gradonačelnica Pazina dobila ponudu za reklamiranje na HRT-u u formi simuliranih reportaža. “Skandalozno je da HRT sudjeluje u modelu po kojem se javnim novcem plaćaju fingirane reportaže za javni servis”, navode.

Kako je rekla Suzana Jašić, postavlja se pitanje tko smije prodavati oglasni prostor na HRT-u, čemu služi služba marketinga HRT-a te zbog čega se takav vid promocije nudi onima koje plaćaju građani i građanke i čiji bi rad mediji, a posebice javni servis, trebali pratiti ne samo informativno, već i kritički.

“Netko očito nije dobio obavijest o tome da smo pobijedili u Pazinu – naletjeli su našu Suzi, na pravu promjenu”, zaključuju.

Komentiraj