epa

“Možda da se BiH priključi Turskoj i Saudijskoj Arabiji, a ne EU”

Austrijski veleposlanik u Bosni i Hercegovini (foto ilustracija) zamjerio je u srijedu njezinim političarima što nisu nedavno nazočili na obilježavanju nacionalnog dana Austrije u Sarajevu ističući kako oni radije idu na obilježavanje praznika Turske i Saudijske Arabije što mu sugerira kako oni žele “BiH tamo uključiti”.

„Nitko od njih nije bio na prijamu (Austrije), ali na prijame Turske i Saudijske Arabije idu. Znači, moguće je da oni hoće BiH uključiti tamo“, napisao je veleposlanik Martin Pammer u raspravi na Facebook profilu.

Nedavno je austrijsko veleposlanstvo organiziralo prijam povodom nacionalnog dana, a veleposlanika Pammera je zasmetalo to što na njega nisu došli lokalni političari. Kako navodi sarajevski Dnevni Avaz, istodobno su na nedavnoj svečanosti održanoj povodom Dana Republike Turske u Sarajevu, između ostalih, bili nazočni i novi bošnjački član BiH Predsjedništva Šefik Džaferović te bivši predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija.
Državnog zastupnika Sadika Ahmetovića zasmetao je Pammerov komentar ističući kako se očito odnosi na Bošnjake, te ga je upozorio da se radi o nediplomatskom nastupu.
“Veleposlanik je malo pretjerao nediplomatskim nastupom na društvenim mrežama i nepotrebnim dijeljenjem lekcija. Mislim da se kroz komentar obratio samo Bošnjacima”, rekao je Ahmetović za portal Klix.

Ahmetović kaže kako bi razlog nedolaska dužnosnika na obilježavanje nacionalnog dana Republike Austrije trebalo tražiti i u vlastitoj odgovornosti diplomate i zemlje koju predstavlja.

Komentiraj