MOURINHO “Zabijemo li, neću slaviti kao ludo dijete, mogu kontrolirati emocije”

EPA/PETER POWELL

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho poručio je kako neće ‘slaviti kao ludo dijete’ postigne li United pogodak protiv njegove bivše ekipe Chelsea u utakmici koja je na rasporedu u nedjelju.

Biti će to drugi put da Mourinho dolazi na Stamford Bridge kao trener neke druge momčadi – prvi puta je gostovao kao trener Intera 2010. godine. Ujedno će to biti i prvi dolazak na Stamford Bridge otkako je u prosincu 2015. godine dobio otkaz s klupe ‘Bluesa’, kada je klub ostavio na 16. mjestu Premierlige.

“Imam dovoljno zrelosti da kontroliram emocije. Ako United zabije pogodak, hoću li se veseliti i slaviti poput ludog djeteta? Neću”, poručio je portugalski trener.

Dva puta ga je ruski vlasnik Roman Abramovič postavljao na klupu Chelsea, a oba je puta osvojio Premierligu. Također, oba je puta dobio ‘cipelu’. “Uvijek smo imali odnos vlasnika i trenera”, rekao je Mourinho o Abramoviču. “Bio je to odnos pun poštovanja, ali on nikada nije bio moj prijatelj, nikada nismo bili bliski”, dodao je.

Pitanje je i kako će Mourinha dočekati navijači Chelsea. “Ne mogu reći da me to interesira. Imam posao za obaviti i najviše ću biti fokusiran na igru”, istaknuo je dodavši kako ne zna što očekivati od navijača, ali ističe kako će ih uvijek poštovati.

Komentiraj