Nekadašnji trener Chelseaja Jose Mourinho priznao je da je opsovao Evu Carneiro, ali i istaknuo kako to nije bilo seksistički. Bivša doktorica ‘Bluesa’ tvrdi da je diskriminirana od Mourinha što je na kraju dovelo do kraja suradnje s bivšim engleskim prvacima.

Mourinho će sutra svjedočiti na londonskom sudu. U pisanoj izjavi sudu Mourinho je priznao da je Carneiro nazvao ‘filho da puta’ (portugalski ‘kur*** sin) kada je doktorica utrčala u teren kako bi pružila pomoć Edenu Hazardu 8. kolovoza prošle godine.

Ipak, odvjetnik doktorice tvrdi kako je portugalski trener koristio izraz ‘filha da puta’, što je Carneiro jasno čula na terenu. “Koristio je taj izraz i bila je to spolna diskriminacija”, rekla je Carneiro. Mourinho, s druge strane, govori kako je tijekom cijele utakmice psovao te opovrgava bilo kakav seksizam.

“Taj izraz često koristim, nogometaši to dobro znaju. Nema nikakvih seksualnih konotacija. U svijetu nogometa koriste se mnoge psovke”, rekao je Mourinho.

Dvije se strane nisu uspjele dogovoriti i izbjeći javno ročište. Britanski mediji javljaju kako je Carneiro navodno odbila nagodbu kojom bi dobila 1.2 milijuna funti od kluba.

Komentiraj