MOURINHO NAKON DEVETOG PORAZA U SEZONI “Top4 je sve dalje, a igrači su me izdali!”

EPA/ANDY RAIN

Momčad Jose Mourinha, aktualni prvaci Engleske, doživjeli su sinoć svoj deveti poraz ove sezone u Premiershipu. Bolji je bio Leicester, koji se sa tri nova boda vratio na vrh ljestvice. Chelsea je ostao na 16. mjestu, sa samo jednim bodom iznad zone ispadanja.

Mourinho je u intervjuu za SkySports priznao kako njegovi igrači nisu igrali na razini, otkrio kako se Hazard sam zamijenio, te naglasio kako se više ne vidi u Top4 momčadi na kraju sezone.

“Leicester je zaslužio pobjedu, bili su bolji od nas. Chelsea je bio bolja ekipa možda dvadesetak minuta, ali oni su nas nadigrali ostatak utakmice. Leixester je bio dosljedan, nogometaši su bili fokusirani, nisu radili greške. Utakmica je bila agresivna, brza”, rekao je Mourinho.

Priznao je kako su oba pogotka koje su primili za njega – neprihvatljivi. “Znam da je moja najveća kvaliteta čitanje igre i protivnika. Osjećam da je moj rad izdan”, kazao je Mourinho. Chelsea je zabio za 2:1 15 minuta prije kraja susreta, ali Portugalac kaže kako se činilo da je do kraja pet minuta. “Sve zahvaljuući dječacima koji su davali lopte, ozljedama, ‘nestanku’ lopte. Nije lijepo, ali dobro je odrađeno”, kaže.

Mourinho je svjestan da njegovi igrači nisu na svojoj razini. “Teško je tako zabijati golove. Bilo je uopće teško za gledati. Cijelu prošlu sezonu odradio sam fenomenalan posao. ODveo sam svoje nogometaše do razine na kojoj očito nisu. Ne mislim na sve, ali nekima je teško dostiči tu razinu”, poručio je.

Na pitanje što se dogodilo s Edenom Hazardom, Mourinho kaže kako je Belgijac u deset sekundi sam donio odluku da bude zamijenjen. “Mora da je vrlo ozbiljna ozljeda kada ju je sam donio i napustio travnjak. Prvo je rekao da ne može, ali da će probati. Onda je ponovio da ne može. U nekoliko sekundi tri je puta mijenjao mišljenje. Očito je ozlijeđen”, priča Mourinho.

Najavio je kako će nastaviti raditi na ‘najvišoj razini’, pritom pohvalivši svoje nogometaše kako treniraju. “Ali, velika je razlika između predstava na treninzima i utakmicama”, zaključio je.

Komentiraj