Motovun Film Festival najavljuje bogat glazbeni program

Za ovogodišnji Motovun Film Festival, koji će se održati od 27. do 31. srpnja, uz filmski je pripremljen i raznovrstan glazbeni program na koji je ulaz slobodan, no potrebno je predočiti covid potvrdu.

U okviru tradicionalnog glazbenog programa motovunskog festivala nastupit će Alejuandro Buendija, Je Veux, Pocket Palma, Porto Morto i DJ Mario Kovač. Kako je najavljeno, u novim uvjetima festival predstavlja i novu glazbenu pozornicu na otvorenom – u prostoru kina Billy

“Vrhunska lirika, puno crnog humora, raspon od rapa preko popa i šansone do rocka, aduti su kojima osvaja Alejuandro Buendija, alter ego TBF-ovca Saše Antića na motovunsko brdo 27. srpnja u najboljoj formi nakon izlaska albuma Škrinja nastalog za vrijeme karantene i punog komentara apsurdnih društvenih tema”, dodaje se.

“Svojim toplim soul glasom Je Veux će dodatno zagrijati ljetnu motovunsku večer 28. srpnja. Pjevačica koja je sjajno otpjevanim i produciranim debitantskim albumom obilježila godinu, donosi dašak soula u kombinaciji s elektronikom, jazzom, discom i funkom uz mnogo neodoljivih plesnih momenata”, kažu s MFF-a.

Spa štala by Mario Kovač je spoj performansa i glazbenog događanja, konceptualni DJ set koji priziva sjećanje na najveće hitove morskih terasa i jadranskih diskoteka, uz turističku animaciju i vesele igre za furešte i domaće.

“Nastup Marija Kovača 29. srpnja idejno se uklapa u glavnu temu ovogodišnjeg festivala, koja propituje učinke turističke najezde na dušu pitomih domorodaca – bit će to wellness aerobik, ribarska fešta i piratska noć u jednom”, ističe se.

Pocket Palma, čiji se nastup očekuje 30. srpnja, sa svojim synthpopom najbliža zvuku osamdesetih, a često ih uspoređuju i s Denis & Denis.

Za kraj festivala, 31. srpnja, najavljen je bend Porto Morto, nastao iz JeboTon kolektiva, a novu eru karijere najavljuju nedavnim izlaskom trećeg albuma koji će motovunska publika imati priliku poslušati među prvima.

Osim za koncerte, covid potvrde bit će potrebne i za dnevne projekcije u zatvorenom, ali ne i za večernje projekcije na otvorenom. U vrijeme festivala bit će omogućeno testiranje u samom Motovunu.

Komentiraj