Jurica Galoic/PIXSELL

MOSTOVAC ŠIMIĆ ‘Bilo bi dobro da je Slavonija jedna regija’

Mostovac Miroslav Šimić sinoć je gostujući u emisiji Otvoreno rekao kako bi bilo dobro da je cijela Slavonija jedna regija.

“Mislim da nije nikakva tajna, ja sam više puta to komentirao, bilo bi dobro da je Slavonija regija. Međutim, to je u ovom trenutku manje važno pitanje”, rekao je Mostov Miroslav Šimić, naglasivši da je to samo njegovo mišljenje.

Nije to prvi put da Šimić govori o ovoj temi. Most je dobar dio glasova i dobio na obećanjima o rezanju javne uprave, a posljednjih tjedana HDZ je dao do znanja da neće biti ništa od ukidanja županija, bez obzira na to što ministarstvo koje je nadležno za ta pitanja drži Mostov Ivan Kovačić.

Naime, Most je mjesecima pričao o smanjenju broja županija i rezanju glomazne javne uprave. Međutim, HDZ je u nekoliko navrata jasno dao do znanja da od toga neće biti ništa.

“Neće biti smanjenja broja županija, a Međimurje je najbolji primjer da ovakav županijski ustroj dobro funkcionira. Regionalizacija nije tema uoči izbora, neće to biti ni nakon njih, jer imamo puno važnijih stvari kojima se moramo baviti, poput jačanja gospodarstva, izgradnje infrastrukture, cesta, željeznica, vodovoda, kanalizacije, svega onoga što je važno za život naših građana”, rekao je Jandroković prije dva dana u Čakovcu, dodavši da je to promašena tema.

Komentiraj