Mostov potpredsjednik najavio ostavku ako mu se Plenković ne ispriča

Patrik Macek/PIXSELL

Ako do prve sjednice vlade ne dođe do javne isprike premijera Plenkovića i HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, Ivan Kovačić, dat će idućega tjedna mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, piše Index.

Ivica Relković, glavni savjetnik ministra Kovačića, rekao je u razgovoru za Index kako je ova odluka ministra reakcija na istupe dijela HDZ-ovaca, točnije šefa HVIDR-e Josipa Đakića. On je javno nazvao imenovanje Višnje Tafra i Vesne Nađ Kovačićevim suradnicama u Ministarstvu uprave ‘podlom odlukom’.

“Gospođa Tafra se javila na otvoreni javni natječaj za mjesto glavne tajnice i pokazala se kao najbolji kandidat. Višnju Tafru nije na kraju imenovao Ivan Kovačić nego Vlada”, kazao je za Index Relković.

“Za gospođu Vesnu Nađ Kovačića je tjednima nazivao je ministar Medved. Molio je da prihvati njezin premještaj iz Ministarstva branitelja. Ministar Kovačić izašao mu je ususret, a sada ga stranački kolega Medveda naziva podlim”, dodaje Relković.

Relković je poručio ako do iduće sjednice vlade ne dođe do javne isprike, onda nema smisla da ministar Kovačić sjedi u vladi s etiketom ‘podlaca’ dodavši kako Kovačić traži javnu ispriku ne samo Đakića, već i Plenkovića te očitovanje Tome Medveda o cijelom slučaju.

Komentiraj