Most za samoraspuštanje Sabora i raspisivanje izbora u rujnu

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Zastupnici Mosta smatraju da treba raspustiti Sabor i izvijestili smo Predsjednicu da su svi naši zastupnici podržali takav zahtjev i da očekujemo  da Sabor što prije o tome raspravlja te da se samoraspusti 15. srpnja kako bi se izbori mogli održati početkom rujna,  potvrdio je u petak predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić  nakon konzultacija s predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović.

To je  potrebno stoga  jer je tijekom ljeta dio građana na sezonskom radu  i kako bi osigurali što veću izlaznost i kako bi buduću sabosrka većina imala štpo jaču legitimaciju, kazao je Šimić na Pantovčaku.

Potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak rekao je kako su Predsjednici kazali da je dobra demoratska praksa da se u uređenim demokratskim zemljama izbori, osobito parlamentarni, nikada ne održavaju tijekom srpnja i kolovoza. Podpredsjednica Sabora Vesna Pusić i Milanka Opačić i ja zauzeli smo se za sazivanje sjednice Predsjedništva Sabora na kojoj bi se donijela odluka o sazivanju saborske sjednice na kojoj bi se odlučilo samoraspuštanju Sabora, kazao je Podolnjak.

Komentiraj