Most za sada nije dao potporu niti jednoj koaliciji

Marko Prpic/PIXSELL

Most nezavisnih lista izvijestio je u četvrtak na konzultacijama predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović kako u sadašnjem trenutku ne daju potporu za sastavljanje vlade niti jednoj koaliciji –  ni HDZ-ovoj Domoljubnoj niti SDP-ovoj Hrvatska raste, izjavio je na Pantovčaku čelnik Mosta nezavisnih lista, Božo Petrov.

Petrov je novinarima kazao da Most u ovom trenutku ima 16 glasova, dok će “dodatna dva glasa biti odlučena do kraja vikenda”.

“Iznijeli smo stavove kakve s medijima komuniciramo zadnja dva tjedna i to smo potvrdili i predsjednici Grabar – Kitarović. Od jedne i druge strane (HDZ i SDP) očekujemo da nam odgovore na dio koji se do sada stručno ispregovarao, a nakon toga na naše zahtjeve koji će biti vrlo skoro dostavljeni, nadam se da će ih prihvatiti obje strane pa ćemo moći sjesti za zajednički stol”, kazao je Petrov.

>> ODVOJENE KONZULTACIJE Rašković: Iz SDSS-a me razne osobe pritišću zbog potpore za mandatara Vlade

Ponovio je da Most trenutno nema nikakvo opredjeljenje ni prema lijevoj niti prema desnoj koaliciji.

“Imamo naše zahtjeve za reformama, stručnom vladom i zajedništvom”, rekao je Petrov. Dodao je da sada čekaju pismene odgovore, a onda će se nastaviti razgovori dalje.

Petrov je također kazao kako dužina pregovora ne ovisi o Mostu jer su oni iznijeli svoje stavove te trenutno čekaju HDZ i SDP da se izjasne.

>> FOTO: HDSSB i Živi Zid ne podržavaju niti jednu koaliciju; Narodna stranka – reformisti uz Milanovića

Izrazio je i uvjerenje da će se zbog situacije u zemlji postići konsenzus vezan uz njihove zahtjeve.

“Očekujem da će i jedni i drugi moći prepoznati taj dio. Ako je već na nižoj razini postojala suradnja između HDZ-ova Davora Ivana Stiera i SDP-ova Tonina Picule onda ne vidim zašto bi sadašnja situacija mogla biti drugačija. Tu očekujem dovoljno razuma i mudrosti i da će se moći sjesti za zajednički stol”, kazao je Petrov nakon polusatnih konzultacija s predsjednicom Republike.

U izaslanstvu  Mosta, uz Petrova, bili su Robert Podolnjak, Stipe Petrina i Ivan Lovrinović.

Komentiraj