Sanjin Strukic/PIXSELL

Most sutra bira stranačko vodstvo

Most u subotu na izbornom saboru bira stranačko vodstvo, a u petak im je – iako se ovih dana najavljivalo kako aktualni predsjednik Božo Petrov neće imati protukandidata – stigla još jedna kandidatura, i to ona Roberta Postaja iz Zagreba.

“Most će biti i stranka i platoforma”, rekao je Nikola Grmoja odgovarajući na pitanje postaje li Most konačno prava politička stranka.

Dodao je da su danas, iako su najavljivali da Božo Petrov neće imati protukandidata, dobili još jednu kandidaturu za predsjednika, i to onu Roberta Postaja.

Most će također sutra birati Predsjedništvo stranke koje čini predsjednik, dva potpredsjednika i glavni tajnik, a organizacijskog će imenovati predsjednik.

Za potpredsjednike su se kandidirali Ines Strenja-Linić, Robert Podolnjak, Miroslav Šimić te Branimir Karačić, a o tome koje će dvoje to i postati, odlučit će birači na izbornom saboru.

Sutra se bira i Glavni odbor, to jest devet članova Glavnog i pet članova Nadzornog odbora.

Most bi, kako najavljuju, kroz kombinaciju stranke i platforme trebao okupljati nezavisne liste i zastupnike. Izvršni odbor činit će Predsjedništvo stranke i predstavnici nezavisnih, kako bi se, ističu u Mostu, i dalje “zajednički maksimalno demokratski donosile političke odluke”.

Svi predstavnici nezavisnih lista činit će Nacionalno vijeće Mosta.

Glasovanje na saboru, koji će se održati u Branimir centru, bit će elektroničko.

Na pitanje hoće li se konačno naplaćivati i članarina, Grmoja je odgovorio: “Članarinu nismo do sada naplaćivali, no hoćemo li, to ćemo vidjeti.”

Na pitanje o broju članova rekao je kako imaju oko 400 redovitih članova, no to je, dodao je, tek dio Mosta, a tu su i predstavnici nezavisnih lista koji se nisu izjasnili da žele biti članovi stranke.

Komentiraj