Zeljko Lukunic/PIXSELL

MOST-OVA ZASTUPNICA STRENJA LINIĆ “Samo s jednom stranom nije moguće provesti sve što želimo i što je nužno”

Članica MOST-a nezavisnih lista Ines Strenja Linić gostovala je jutros u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži prvog’, gdje je kazala kako MOST i dalje želi tropartitnu vlasti. Na današnjoj sjednici Nacionalnog vijeća, koja je počela u 10 sati, neće se donijeti nikakve konačne odluke već se samo dogovoriti daljnja strategija.

“Dat ćemo još nekoliko dana svima da nam se pridruže, a do tada razgovore nastavljamo s HDZ-om koji je jučer pristao na sve što smo tražili – nestranačkog premijera, a i Karamarko je pozvao da nam se s ljevice pridruži tko god želi”, rekla je Strenja Linić.

Dodala je kako samo s jednom stranom nije moguće provesti sve što žele i što je nužno. “Pokušavamo naći rješenje da izbjegnemo izbore”, objasnila je. Na pitanje zašto u javnost ne iziđu s imenom osobe koju predlažu za mandatara, Strenja Linić je rekla da će ono biti poznato kad obje strane pristanu da reformsku vladu.

Predsjednica Hrvatskih laburista Nansi Tireli rekla je kako ih HDZ nije nadigrao. “Nadigrao je sebe i neke u Mostu koji vjeruju da je sve istina što obećaju. Mi od početka igramo otvoreno i čekamo odgovore Mosta na naš pristanak na reforme”, istaknula je Tireli.

“Zar smo svi naivni da vjerujemo da je politika počela s ovim zadnjim izborima. Konsenzus se ne događa jer je to politika. Sa ovakvim prijedlogom Mosta uništavamo oporbu. Reforme su bile nužne i prije godinu dana pa nitko od oporbe nije pomagao da ih provedemo”, objasnila je predsjednica Laburista.

Strenja Linić je optužila koalicijeke partnere SDP-a da se boje da u ovoj novoj podjeli neće biti prostora za njih. “To je samo borba za fotelje”, zaključila je.

Komentiraj