Robert Anic/PIXSELL

MOST ODRŽAO SASTANAK Govorilo se o reformama, ne o koalicijama, nije nam namjera prouzročiti ustavnu krizu

U ponedjeljak je održan sastanak u središnjica MOST-a nezavisnih lista, čiji su čelnici nakon sastanka rekli kako na njemu nisu raspravljali o mogućim koalicijama, već odlučivali o najnužnijim reformama koje treba provesti.

Čelnik MOST-a Božo Petrov kazao je kako im nije namjera prouzročiti ustavnu krizu, već sastaviti popis reformi. Dodaje kako će pregovarati samo s opcijom koja prihvati njihove zahtjeve za reformama.

Na pitanje o kakvim je reformama riječ, Petrov odgovara da su bili konkretni kada je u pitanju reforma javne uprave. “Mora se definirati kriterij po kojem će se vrednovati sposobnost od nerada. Što se tiče bolnih rezova, njih će vjerojatno ukupno i biti, ali ovisi gledate li na to hoće li bolni rezovi zahvatiti nečije prijatelje ili rodbinu, dakle to nisu bolni rezovi, ti rezovi ako postoje, mogu donijeti samo dobro i oni nisu bolni”, rekao je Petrov.

Iz MOST-a ističi kako ih još uvijek nitko nije kontaktirao, a demantirali su i glasine o tome kako im je koalicija Hrvatska raste ponudila mjesto premijera. Drago Prgomet rekao je kako je glasina da je s SDP-om dogovorio premijersko mjesto ‘toliko nevjerojatna da na to pitanje uopće ne može odgovoriti’.

Podsjetimo, na jučerašnjim parlamentarnim izborima MOST je osvojio 19 mandata te su ‘najpoželjnija udavača’ i za HDZ i SDP, koji bez njih neće moći formirati Vladu.

Komentiraj