Čelnik Mosta i predsjednik Sabora Božo Petrov opovrgnuo je za Večernji list tvrdnje da je donošenje Plana gospodarenja otpadom rezultat trgovine između HDZ-a i Mosta te da je HDZ zauzvrat dobio podršku za prodaju HEP-a.

Petrov je rekao kako je Plan gospodarenja otpadom dogtovoren pregovorima prije formiranja Vlade. “To što gospodin Zmajlović sada govori, to je njemu više muka što smo mi uspjeli. Drago mi je da je na kraju prihvaćen plan koji Hrvatskoj nudi budućnost, a ne smeće”, kazao je za Večernji list Petrov.

U Mostu naglašavaju kako žele osigurati da se više ne dogodi situacija s Inom. “Želimo zaštititi, i to ne samo HEP. Strah nas je da će se jednog dana početi razgovarati i o vodama i zato tražimo načina da se zaštite sve tvrtke koje upravljaju nacionalnim dobrima, a tu su i vode i šume i energetika”, tvrde.

Također, u Mostu nisu skloni ni ideji da se sedam posto dionica HEP-a prenese u braniteljski fond, što je zatražio dio braniteljskih udruga jer smatraju da ne postoji razuman argument za zakav postupak.

Komentiraj