Patrik Macek/PIXSELL

MOST NAJAVLJUJE Smanjenje plaća zastupnicima koji ne dolaze na saborske sjednice

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić u ponedjeljak je komentirao plan kažnjavanja saborskih zastupnika koji ne dolaze na sjednice. Šimić je za Novu TV rekao kako su pripremljena dva nacrta mogućeg kažnjavanja, a plan će nakon razgovora s njihovim partnerima i u zakonsku proceduru. Vjeruje kako bi na snagu mogao stupiti kroz tri ili četiri mjeseca.

“Oba se nacrta emelje na tome da zastupnik koji ne dolazi ili dođe samo na jednu sjednicu mjesečno, u pravilu mi imamo 12 dana zasjedanje, bi imao neto plaću između 3 i 4 tisuće kuna, ovisno o olakšicama koje ima. Nažalost, ne možemo ići ispod toga zbog zakonskih minimuma kod isplata”, rekao je Šimić.

Na pitanje kako bi se sve to nadziralo, predsjednik Kluba zastupnika Mosta kaže kako već sada u Saboru postoji eletronički nadzor dolazaka zastupnika u Sabor. “To nije problem, i danas građani mogu vidjeti u saborskoj evidenciji tko od zastupnika dolazi, a tko ne dolazi i vrlo jednostavno utvrditi tko ispunjava svoje obaveze”, zaključuje Šimić.

Komentiraj