Pixell

MOST ipak stao uz HDZ, propala rasprava o Lozančiću

Saborski odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost sastao se danas u 14 sati.

Na dnevnom redu koji je predložen bio je poziv za predlaganje kandidata za predsjednika i šest članova Vijeća za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija, te rasprava o aktualnoj sigurnosnoj situaciji i pokretanju postupka razrješenja čelnika sigurnosnog sustava.

Saborski Odbor za unutarnju politiku ipak neće raspravljati o smjenama u sigurnosno-obavještajnom sustavum budući da je vladajuća većina glasovima svojih članova bila protiv toga da se ta točka uopće stavi na dnevni red, što je tražio SDP na čelu s Rankom Ostojićem.

Protiv rasprave bilo je sedam članova odbora, a među njima i Mostova Ines Strenja Linić. MOST, prema informacijama koje su dostupne, sve želi prepustiti premijeru i neće tražiti raspravu.

Točka o raspravi o Lozančiću skinuta je s dnevnog reda na zahtjev Domoljubne koalicije. Za njeno skidanje glasovali su članovi Odbora iz redova HDZ-a, HSLS-a, Mosta te zastupnik albanske manjine koja je dio Bandićevog kluba.

Premijer Orešković još nije donio odluku o Lozančiću, za čije je razrješenje potpis prije 13 dana dala predsjednica Grabar Kitarović. Za smjenu su potrebna oba potpisa.

Komentiraj