MOST “HNS je privatizirao reformu obrazovanja”

Patrik Macek/PIXSELL

Zastupnici Mosta u ponedjeljak su održali konferenciju za novinare, na kojoj su govorili o početku školske godine i reformi obrazovanja. Mostovci su optužili HNS da je privatizirao reformu orbazovanja, a ministricu Blaženku Divjak optužili da ‘prodaje maglu’.

“Jučer je čelnik HNS-a Ivan Vrdoljak u stranačkim prostorijama održao konferenciju za novinare na kojoj se hvalio reformom obrazovanja, što je neprihvatljivo jer se obrazovanje tiče svih, a ne samo jedne političke stranke”, kazao je na konferenciji Marko Sladoljev.

Ustvrdio je i kako ponovno neće biti riješenja situacija s asistentima u nastavi. “Situacija će se rješavati usput. Asistente bi trebalo plaćati iz proračuna, a ne iz projekata gdje udruge glume paradržavne organizacije”, rekao je Sladoljev.

Zastupnica Mosta Sonja Čikotić, pak, poručila je kako u reformi obrazovanja nije smjelo biti upliva politike. “Birali smo stručnjake koji bi trebali napraviti najbolju stvar za našu djecu, nije smjelo biti upliva politike, a onda je premijer kao političar stao je na čelo Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije”, rekla je Čikotić.

Posebno su je, kaže, zaintrigirale najave o većim plaćama učitelja koji će se angažirati na radu na EU projektima. “Uvjeravali su nas da su učitelji silno bitni, ministrica je govorila ‘eto napokon će učitelji biti plaćeni za rad na EU fondovima’, ali i to je bio mjehur od sapunice”, kaže Čikotić.

Komentiraj