Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov optužio je u petak SAD da štiti jednu džihadističku skupinu u Siriji u želji da sruši sirijskog predsjednika Bashara al-Assada s vlasti.

U intervjuu za BBC World News, Lavrov je rekao da je Washington obećao da će prioritetno razdvojiti oporbene snage od bivše Fronte Nusra povezane s al Qaedom, ali to nije učinio.

“Imamo sve više razloga vjerovati da je plan od samog početka bio da se poštedi Nusru i sačuva je se za plan B ili drugu fazu kada će biti vrijeme za promjenu režima”, rekao je.

Moskva opetovano optužuje SAD da ne ispunjava svoje obećanje da će uvjeriti pobunjeničke snage da se odvoje od džihadista kao što je Nusra, koja je u srpnju promijenila ime u Frontu Fateh al-Sham odrekavši se povezanosti s al Qaedom.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.