FaH

Moskva: Lavrov i Kerry odali počast žrtvama u Nici

Američki državni tajnik John Kerry i ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov upisali su se u petak u francuskom veleposlanstvu u Moskvi u knjigu žalosti izrazivši suosjećanje zbog žrtava terorističkog napada u Nici.

Nakon šestosatnih diplomatskih razgovora, dvojica dužnosnika napravila su pauzu kako bi zajednički položili vijenac u francuskom veleposlanstvu.

“Najbolji odgovor na gnusan teroristički napad u Nici je naša zajednička riješenost da se borimo protiv terorista bez obzira gdje oni počinili svoja nedjela”, napisao je Lavrov u knjizi žalosti, prenosi ruska agencija Interfax.

Kerry i Lavrov složili su se u svojim razgovorima o važnosti intenziviranja suradnje protiv terorizma. Razgovori su bili usmjereni na sukob u Siriji, a Kerry se dan ranije susreo s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi s njim razgovarao o tom problemu.

Kerry je navodno planirao ponuditi veću vojnu suradnju s Rusijom u Siriji, no Bijela kuća u četvrtak je objavila kako “nije jasno” jesu li strane postigle neku vrstu dogovora te da SAD i Rusija trenutno nisu vojno koordinirane. Kremlj je naveo da o tom pitanju nije bilo rasprave.

SAD su kritične prema ruskom djelovanju u Siriji navodeći da je ono previše usmjereno na potporu režimu Bašara al Asada umjesto da se bori protiv terorističkih skupina.

Komentiraj