Morski lavić – najnovije mladunče u zagrebačkom Zoološkom vrtu

HINA/ Prorsus komunikacije

Najnovije mladunče u zagrebačkom Zoološkom vrtu je morski lavić, star tek tri tjedna, kojega mogu vidjeti posjetitelji tog ZOO-a, priopćili su u subotu iz ZOO-a.

Posjetitelji u Zoološkom vrtu grada Zagreba mogu vidjeti trotjednog morskog lavića

U zagrebačkom Zoološkom vrtu ističu kako su Zagrepčani jedva dočekali vidjeti njihovo najnovije mladunče, jer nakon što je tri tjedna obitelj morskih lavova bila štićena od nepotrebna uznemiravanja, s njihove je nastambe skinuta zaštita.

Nakon jedanaest mjeseci trudnoće Edith, morska lavica koja je u Zagreb stigla iz Nizozemske, 19. lipnja je na svijet donijela mladunče kojem se još ne zna spol. Ponosan otac Zagi, rođen u Njemačkoj, nada se, kažu timaritelji, da je nakon četiri sina konačno dobio kćer, ističe u priopćenju zagrebački ZOO.

Objašnjava kako kalifornijski morski lavovi na svijet dolaze na kopnu, no od prvog zarona u vodu mladunče morskog lava uživa u svojem bazenu.

Zadivljujuće plivačke vještine malog morskog lava

Kao pravi mališan obožava kupanje, ali, kažu u ZOO-u, sve ih je oduševio plivačkim vještinama.

Ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta Damir Skok naglašava da je teško i procijeniti koliko bi iznosila udaljenost koju dnevno prepliva.

Dodaje kako su petnaestogodišnja Edith i dvadesettrogodišnji Zagi brižni roditelji. Neprekidno nadziru plivanje morskog lavića bazenom, a kad završi s tom akcijom, majka ga strpljivo hrani, čisti i mazi.

Riječ je o petom mladuncu morskih lavova u zagrebačkom Zoološkom vrtu, no, kako ističu, unatoč iskustvu s njegovom braćom, timaritelji, veterinari, biolozi i nutricionist ništa ne prepuštaju slučaju. Nakon dolaska na svijet  mladunče je danima bilo pod stalnim nadzorom, a njegov razvoj i dalje pozorno prate.

“U prirodi je zbog lova broj morskih lavova bio znatno smanjen na kraju 19. i početkom 20. stoljeća. U međuvremenu se njihov broj povećao. Zahvaljujući dugotrajnoj zaštiti i velikim naporima ekologa kalifornijski morski lavovi više nisu ugrožena vrsta”, navode iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

Komentiraj