Morrissey odgovorio autorima Simpsona nakon ismijavanja u novoj epizodi

Morrissey se žestoko obrušio na autore animirane serije Simpsoni, nakon što su se Morrissey i Smithsi pojavili u najnovijoj epizodi emitiranoj 19. travnja.

U epizodi pod naslovom ‘Panic On The Streets of Springfield’ koja je emitirana 19. travnja autori Simpsona su prikazali kako Lisa dobiva novog zamišljenog prijatelja – depresivnog indie pjevača iz Velike Britanije iz 1980-ih. Spomenuta epizoda se u jednom trenutku zaustavila, neposredno prije nego što se trebao čuti glas Morrissey jer su autori umjesto Morrisseya zatražili usluge Benedicta Cumberbatcha da izgovori njegovu repliku.

Nekoliko sati nakon emitiranja epizode, u izjavi na Facebook stranici Morrissey je napisao kako je scenarij za Simpsone posljednjih godina postao grozan. „Nažalost, Simpsoni su započeli prikazujući sjajan uvid u suvremeno kulturno stvaralaštvo, ali su se  izrodili u pokušaje iskorištavanja jeftinih kontroverzi iznoseći pritom zlobne glasine. Zafrkavanje oko nečega je jedno. Druge emisije poput SNL-a još uvijek sjajno rade u pronalaženju načina za odličnu satiru. Ali kada se serija poput Simpsona toliko nisko spusti da se posluže taktikom izražene mržnje poput prikazivanja lika Morrisseya s trbuhom koji visi iz košulje (a koji nikada ni u jednom trenutku svoje karijere nije tako izgledao) natjerate se da se zapitate tko je ovdje zapravo štetna, rasistička skupina.”

Morrissey je nastavio kritike u istom tonu: „Još gore – prozivanje Morrisseya kroz prikaz njegovog lika da je rasist, bez ukazivanja na bilo kakve posebne slučajeve, ne znači ništa. Služi samo vrijeđanju umjetnika. Trebali bi uzeti ogledalo i pogledati se u njega.” Potom se dalje referirao na nedavnu ispriku glumca, koji daje svoj glas likovima Simpsona, Hanka Azarija zbog glume Apu Nahasapeemapetilona, ​​smatrajući ga licemjernim. “Nedavna isprika glumca Hanka Azarija cijeloj Indiji zbog rasizma govori sve.“

Morrissey se ni tu nije zaustavio: “Za razliku od lika u epizodi ‘Panic On The Streets of Springfield’ Morrissey nikada nije ‘otimao novac’, nije tužio nijednu osobu zbog napada, nikada nije prestao izvoditi sjajne koncerte i još uvijek je ozbiljan vegan i snažan zagovornik prava životinja. Sugerirajući sve navedeno u ovoj epizodi licemjerje autora Simpsona govori sve. Uistinu, oni su jedini koji su prestali kreativno stvarati, a umjesto toga postali su neprimjetno uvredljivi rasisti.” Na kraju je zaključio: “Nije iznenađujuće da je gledanost Simpsona toliko pala posljednjih godina.”

Morrissey je također navodno ranije odbio nastup u epizodi 15. sezone “The Regina Monologues”. U epizodi je prikazano kako su se Simpsoni uputili prema Velikoj Britaniji, a prikazivali su gostovanja tadašnjeg britanskog premijera Tonyja Blaira i autorice ‘Harryja ‘Pottera J.K. Rowling.

Očekuje se odgovor autora Simpsona na Morrisseyeve kritike.

 

Komentiraj