MORNAR “Ministrica Divjak je prava osoba na pravom mjestu”

HINA

Član Povjerenstva za provedbu Strategije znanosti, obrazovanja i tehnologije i bivši ministar znanosti i obrazovanja Vedran Mornar u ponedjeljak je u ‘Novom danu’ N1 televizije izjavio kako je ministrica Blaženka Divjak pravi stručnjak, prava osoba na pravom mjestu.

“Na popravljanju Akcijskog plana se radi, možda bi trebalo malo više koordinacije, ali se radi. Činjenica je da je zastalo zbog imenovanja ostatka ERS-a”, kazao je Mornar. Dodao je kako mu je teško komentirati da neki članovi ERS-a nemaju uvjete kada se zna da čitava natječajna dokumentacija nikad nije predočena.

“Volio bih više transparentnosti, da svi ti dokumenti budu javno objavljeni na webu, da se vidi tko će nam upravljati obrazovnom reformom. U ovom trenutku nemamo još odluku o tome tko bi bili ostali članovi ERS-a jer je dvoje članova iz Ministarstva u međuvremena promijenilo funkcije dolaskom nove ministrice”, rekao je.

Naglasio je kako je ministrica bila na svim sjednicama i da se aktivno uključila u provedbu ovog posla. Podržava prijedlog ministrice Divjak da bi Ministartvo obrazovanja trebalo voditi sve poslove u vezi s provedbom Strategije.

Upitan koje su to uočene nepravilnosti, koje spominje Vlada, Mornar odgovara: “Mislim da je najveći nedostatak Akcijskog plana njegovo odstupanje od Strategije. Koliko god ona nije savršena, usvojena je u Saboru i bolju nemamo. Ali načelno je dobra. Mislim da taj Akcijski plan treba pokriti ono što u Strategiji piše. Ako je nešto neizvedivo, ima nekih koji je nemoguće provesti u kratkom vremenom, ali treba početi raditi, definirati kako ćemo dalje. Ponavljam, što više prepustiti struci, a što manje politici”, rekao je.

Komentiraj