HINA/ Miroslav LELAS

MORH Zračne snage zaustavile prodor vatre u vojarnu Zemunik

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH danas su u kratkom vremenu uspjele zaustaviti širenje požara prema vojarni u Zemuniku, javlja Ministarstvo obrane.

Požar je izbio u blizini vojarne s vanjske strane ograde iz smjera Murvice, a potporu u zaustavljanju požara prema vojarni pružale su i zemaljske vatrogasne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a i Zračne luke Zadar. Zračne snage PP NOS OS RH od vatre su uspjele spasiti i improvizirane stambene civilne objekte u neposrednoj blizini vojarne.

Na području Benkovca, uz uzračne snage, na gašenju požara angažirano je i 96 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH.

Od ostalih požarišta velikih razmjera ponovno se aktivirao požar kod Kistanja u Šibensnko-kninskoj županiji, a zračne snage prerapoređuju snage i na požarištima u Kašiću, Slivnici, Smilčiću i drugim požarištima u Zadarskoj županiji. Još je uvijek aktivno požarište i na otoku Hvaru gdje djeluju dva helikoptera Mi-8 MTV. Sve raspoložive zračne snage su u zraku i čine sve kako bi zajedno s vatrogascima na zemlji spasili naseljena mjesta.

Komentiraj