Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH u subotu su angažirane na gašenju požara na Promini, Svilaji i Velebitu, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Zračne snage će i danas prerapoređivati tehniku sukladno stanju na terenu i prioritetima gašenja, a najveća koncentracija snaga je angažirana na požarištu Promina.

Na vatrenoj fronti u Promini u gašenju požara sudjeluju dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802, dok su na Svilaji požar gasila dva Canadaira 415. Također, danas su iza 12 sati na požarište kod Jablanca na Sjevernom Velebitu upućena dva Canadaira CL-415.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage su na požarištima Promina-Razvođe i Svilaja izbacile više od 130 vodenih bombi i ostvarile oko 30 sati naleta na požarištima.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Mario STRMOTIĆ
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.