HINA/ Mario STRMOTIÆ

MORH Zračne snage angažirane na četiri požarišta

U gašenju požara u subotu su na četiri požarišta angažirane protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Prvi požar u Bibinjama kod Zadra ugasila su dva Airtractora AT-802, a na druga dva požarišta u Zadarskoj županiji (U Lišanima Ostrovičkim i Lisičiću) požare gase dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802.

Dva Canadaira sudjelovala su i u gašenju požara u Brelima kod Makarske.

U MORH-u napominju kako su od početka ovogodišnje protupožarne sezone 1. lipnja, zračne snage 93. zrakoplovne baze sudjelovale su u gašenju 74 požara – 33 u Šibensko-kninskoj, 24 u Splitsko-dalmatinskoj, 11 u Zadarskoj, pet u Dubrovačko-neretvanskoj te jedan u Ličko-senjskoj županiji.

U dosadašnjem dijelu protupožarne sezone te su zračne snage ostvarile oko 600 sati naleta, pri čemu su izbacili oko 19.000 tona vode te prevezli 173 “zemaljska” vatrogasca i 12 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta, stoji u priopćenju.

Komentiraj