Pixabay

MORH zatražio službeno očitovanje od Izraela

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske u četvrtak je zatražilo službeno očitovanje od Izraela oko kupnje borbenih aviona.

“Ministarstvo obrane Republike Hrvatske zatražilo je od Države Izrael da nas službeno izvijesti do 11. siječnja 2019. godine je li Država Izrael u mogućnosti isporučiti avione koji su ponuđeni na međunarodnom natječaju, a koje je Republika Hrvatska odabrala u transparentnom postupku”, priopćili su iz MORH-a.

Navode kako je obveza Izraela ishoditi odobrenje Vlade Sjedinjenih Američkih Država za isporuku aviona u odgovarajućoj konfiguraciji Republici Hrvatskoj. “Kada nas Država Izrael službeno izvijesti o navedenom, pravovremeno ćemo upoznati hrvatsku javnost.

U slučaju da zbog nesporazuma koji su nastali između Izraela i Sjedinjenih Američkih Država Hrvatska ne bude u mogućnosti kupiti avione koje je odabrala, Vlada Republike Hrvatske će poništiti odluku o odabiru višenamjenskog borbenog aviona od 29. ožujka 2018.

Hrvatska je ovaj vrlo složen projekt vodila na sustavan, profesionalan i transparentan način, vodeći se isključivo hrvatskim nacionalnim interesima”, stoji u priopćenju MORH-a.

EKSKLUZIVNO Plenković će istražiti Krstičevićevu odgovornost

Komentiraj