MORH U S. Brod upućeno dodatnih pet cisterni s vodom

HINA

Ministarstvo obrane (MORH) priopćilo je u subotu kako Oružane snage RH pomažu građanima Slavonskog Broda u opskrbi pitkom vodom gdje je stigla cisterna sa 6000 litara vode, a upućeno je i dodatnih pet cisterni iz Knina, Slunja, Pule i Lekenika.

Također, 20 pripadnika Gardijske Oklopne mehanizirane brigade pomaže Hrvatskom crvenom križu u dostavi flaširane vode stanovnicima Slavonskog Broda i okolice, a bit će angažirani i u nedjelju, kako bi pomogli u ovoj situaciji.

“Na raspolaganje smo dali cisterne s pitkom vodom i pripadnici GOMBR-e bit će građanima na raspolaganju za pomoć”, izjavio je u Slavonskom Brodu potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nakon sastanka Stožera civilne zaštite na kojem je sudjelovao i predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministri zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te zdravstva Milan Kujundžić, uz predstavnike lokalne samouprave i civilne zaštite.

Na sastanku su prisustvovali i predstavnici Oružanih snaga RH  zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan i zapovjednik Gardijske oklopno mehanizirane brigade (GOMBR) Hrvatske kopnene vojske brigadni general Denis Tretinjak, priopćeno je iz MORH-a.

Komentiraj