Tri Airtractora Protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u ponedjeljak su upućena na novo požarište Bulina strana kod Knina, priopćilo je poslijepodne Ministarstvo obrane RH (MORH).

Airtractori su iz sastava 93. zrakoplovne baze HRZ-a i PZO-a iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Letačke posade Canadaira HRZ-a i PZO-a na širokoj vatrenoj fronti nastoje pogasiti više požarišta na Velebitu, a ranije danas zračne snage stavile su pod nadzor požarište u Islamu Latinskom u Zadarskoj županiji, ističu iz MORH-a.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, 1. lipnja,  zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju ukupno 204 požara – 72 u Šibensko-kninskoj, 69 u Splitsko-dalmatinskoj, 50 u Zadarskoj, 10 u Dubrovačko-neretvanskoj, dva u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1720 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 49 500 tona vode te su prevezena 263 vatrogasca i vojnika i 32 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta, navode iz MORH-a.

Komentiraj