Dino Stanin/PIXSELL

MORH Svi helikopteri Kiowa Warrior dopremljeni u bazu Zemunik

Jedanaest preostalih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior iz projekta opremanja Oružanih snaga Republike Hrvatske, izvidničko-borbenim helikopterima kroz potporu Vlade i Oružanih snaga SAD-a, dopremljeno je rano jutros, u subotu 3. prosinca 2016. u 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarnu Zemunik, navodi se u priopćenju Ministarstva obrane.

Krajem srpnja isporučeno je pet helikoptera. Današnjom pošiljkom završena je isporuka svih 16 helikoptera OH-58D Kiowa Warrior kojima će biti opremljena Eskadrile helikoptera u bazi Zemunik.

Helikopteri, pričuvni dijelovi i oprema stigli su američkim avionom C-5 Galaxi. Odmah po slijetanju C-5 u Zemunik pristupilo se iskrcaju, te pripremnim radnjama oko carinjenja, evidentiranja, skladištenja i primopredaje pristigle tehnike, naoružanja i opreme.

U priopćenju se također navodi da je predstavljanje pristiglih helikoptera OH-58D Kiowa Warrior planirano narednih dana, a o konkretnom terminu MORH će pravovremeno obavijestiti medije.

Komentiraj