Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su popodne na gašenje požara koji je ponovno buknuo kod Crvenoj jezera u blizini Imotskog, priopćilo je u srijedu Ministarstvo obrane.

Riječ je o požaru koji je planuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana, a koji je lokaliziran u ponedjeljak navečer.

U MORH-u kažu kako je još uvijek aktivno požarište u Kistanjama na šibenskom području, a trenutno su na gašenju ovog požara angažirana dva kanadera i tri airtractora. Ističu kako je brzom reakcijom zračnih snaga i vatrogasaca ugašen požar koji se u međuvremenu aktivirao u Raslini kod Šibenika.

Navode i kako su od početka protupožarne sezone zračne snage sudjelovale su u gašenju 146 požara (54 u Šibensko-kninskoj, 48 u Splitsko-dalmatinskoj, 33 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj i Istarskoj županiji).

Ostvarile su oko 1170 sati naleta, pri čemu je izbačeno više od 37.000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika, kao i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Komentiraj