‘MORAŠ ZNATI KADA JE DOSTA’ Legendarni Andrea Pirlo odlazi u mirovinu

Legandarni nogometaš Andrea Pirlo u prosincu će zaključiti svoju nogometnu karijeru. Talijanski nogometaš ima ugovor s New York Cityjem do 31. prosinca, a Gazzetti dello Sport rekao je da ga neće produživati.

Pirlo je u karijeri nastupao za Bresciju, Inter, Regginu, Milan, Juventus i New York City, a u 753 klupske utakmice zabio je 73 i asistirao 86 golova. Za Italiju je odigrao 116 utakmica uz 13 pogodaka.

S talijanskom je reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka, u dresu Milana je dva puta podizao trofej Lige prvaka, šest puta je bio prvak Italije, te svjetski klupski prvak. Na ‘kontu’ ima i Interkontinentalni kup, dva talijanska kupa i jedan superkup, a s Italijom je bio i Europski U-21 prvak.

“Stigao je taj trenutak. Svaki dan imam neke fizičke probleme, ne mogu trenirati ni igrati kako želim i više nema smisla. Red je na mlađim igračima i nije pošteno da nekome uzimam mjesto u momčadi. U mojim godinama moraš znati kada je dosta”, rekao je 38-godišnji Pirlo koji zasada ne namjerava postati trener.

 

Komentiraj